Stikkord

, , , , ,

Ingenting er vel så hjemmekoselig som når lukten av vafler brer seg i hjemmet og ivrige små (og store) føtter tasser rundt deg på kjøkkenet i en evig jakt på den første vafla som ikke er for varm til å sette tennene i… mmmmmh! Det ryker av vaffeljernet og røra søler du litt her og der, når du atter en gang prøver deg på å være rask nok med ausa. Alt hører med til hjemmekoselige vafler.

Jeg har funnet en oppskrift som er helt prima. De smaker himmelsk og de kan nesten regnes som mat siden de inneholder en god del havremel. Oppskrifta fant jeg bakpå havremelpakken, så dette er ikke noe nytt og spennede i så måte, men jeg deler likevel. Skal du steke vafler til en hel bataljon, har du nok til mange vaffelhjerter med denne her. Den holder seg fint i kjøleskapet i to-tre dager også, det er bare å røre godt i den før du skal steke🙂

Påskevafler

8 dl Havremel

8 dl hvetemel

3 ts bakepulver

2 dl sukker

ca 8 dl melk

8 egg

12 ss smør, margarin eller olje

1 ts salt (kan sløyfes)

Mel, bakepulver og sukker blandes med melken, og røres godt. Oljen/smøret og eggene røres i til slutt. La røren stå og svelle i 10 minutt. Stekes i vaffeljern (duh). Det kan være lurt å smøre jernet litt de første gangene🙂

Disse vil falle i smak, det kan jeg nesten garantere 100%!

God Påske!

Sandra